Κυριακή 4 Μαΐου 2014

7 τρόποι για να νικήσουμε τις άσχημες μυρωδιές στο σπίτι μας!



Καλωσορίσατε στο μοσχομυριστό μου σπίτι! Τι είναι τελικά το πρώτο πράγμα που προσέχουμε σε ένα σπίτι; Τι είναι αυτό που σκέφτονται πρώτα οι καλεσμένοι μας; Την είσοδο, τη διακόσμηση, την ακαταστασία; Αν απαντήσατε ένα από τα παραπάνω κάνετε λάθος! Η πρώτη εντύπωση στους καλεσμένους μας για το σπίτι μας είναι η μυρωδιά του!












Η μυρωδιά του σπιτιού είναι το μόνο πράγμα που δεν μπορεί να καταλάβει ο κάτοικος του, καθώς όσο είμαστε μέσα τη συνηθίζουμε! Το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι το σπίτι μας να έχει την κλασσική essans του καπνού από τσιγάρο ή ακόμα να μυρίζουν τα απορρίμματα από την κουζίνα μας, να μυρίζει κλεισούρα, να μυρίζει παλιό και άλλα πολλά πολλά!

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν;

Παρακάτω ακολουθούν μερικά απλά κόλπα για να διορθώσουμε ή να αποφύγουμε τις άσχημες μυρωδιές στο σπίτι μας και να του δώσουμε τη μυρωδιά της φρεσκάδας και της ζεστασιάς που του αξίζει!



1. Ανοίξτε τα παράθυρα
Η πιο απλή και πιο φτηνή λύση είναι να αφήσουμε να κυκλοφορήσει φρέσκος αέρας από το περιβάλλον! Ανοίξτε τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες και αφήστε τη φύση να κάνει το θαύμα της και να δώσει τη φρεσκάδα της! Βγάλτε έξω να αεριστούν και να φρεσκαριστούν τα μαξιλάρια σας τα ριχτάρια ακόμα και χαλιά σας (αυτά που σηκώνονται εύκολα εννοείται)!

2. Λευκό ξύδι και σόδα
Βάλτε σε ένα μικρό μπολάκι λευκό ξύδι ή μαγειρική σόδα και αφήστε τα στο χώρο! Θα απορροφήσουν όλες τις μυρωδιές και δεν θα σας μυρίζει καν το ξύδι!

Μερικές φορές πρέπει να πάρουμε δραστικά μέτρα! Πιάστε τον κουβά σας και καθαρίστε! Στο τέλος μην ξεχάσετε ένα καλό σφουγγάρισμα με ένα μυρωδάτο απορρυπαντικό που θα δώσει το άρωμα που επιθυμείτε! Να θυμάστε ότι σπιτικά καθαριστικά που βασίζονται στο ξύδι και τη σόδα είναι καλά στο να απομακρύνουν τις ανεπιθύμητες μυρωδιές.
Extra step: βάλτε στη σακούλα τις ηλεκτρικής σας σκούπας 2-3 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο και θα με θυμηθείτε!



4. Μαγειρέψτε
Όχι βέβαια τηγανιτά ψάρια αλλά μοσχομυριστά κουλουράκια ή ακόμα πιο εύκολα ένα απλό κέικ με άρωμα βανίλιας! Θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας και θα έχετε έτοιμο και το κέρασμα των καλεσμένων!

5. Καφεδάκι
Ακόμα πιο εύκολο και γρήγορο! Δεν υπάρχει πιο ωραίο άρωμα από αυτό που αναδύει η καφετιέρα! Αν θέλετε να πάτε ένα βήμα παραπάνω δοκιμάστε και τις διάφορες γεύσεις καφέ που θα δώσουν μια πινελιά βανίλιας ή καραμέλας στο σπίτι σας!



6. Κεριά
Φτιάξτε ατμόσφαιρα με αρωματικά κεριά που μοσχοβολάνε αλλά επίσης απορροφούν και το καπνό του τσιγάρου που λέγαμε παραπάνω! Οι επιλογές στα αρώματα πολλές αλλά προσοχή στους συνδυασμούς σας! Επιλέξτε κεριά βανίλιας και 1-2 φράουλας για μια μοσχομυριστή ανοιξιάτική νότα!



7. Αρωματικά χώρου
Βάλτε στην πρίζα ένα απαλό αρωματικό χώρου, γεμίστε τα βάζα σας με potpourri, φτιάξτε ένα μόνοι σας φυσικά αρωματικά με αποξηραμένα λουλούδια ή αιθέρια έλαια της επιλογή σας! Οι λύσεις είναι πολλές και καλύπτουν όλα τα γούστα.


Αν τα παραπάνω δεν μπορούν να νικήσουν τις μυρωδιές στο δικό σας σπίτι τότε θα πρέπει να πάρετε ακόμα πιο δραστικά μέτρα! Πλύντε τα καλύμματα από τους καναπέδες σας και τα μαξιλάρια, τις κουρτίνες σας ακόμα και τους τοίχους σας! Είμαι σίγουρη ότι την επόμενη φορά οι επισκέπτες σας θα έχουν μόνο καλά λόγια για το μοσχομυριστό σπίτι σας και θα απολαύσουν την παρέα σας με μια κούπα μυρωδάτο καφέ, ένα κομμάτι αρωματικό κέικ και μην ξεχνάτε Διασκεδάστε κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού!

Εσείς έχετε κάποιο αγαπημένο τρόπο να νικήσετε τις δυσάρεστες μυρωδιές; Μοιραστείτε τον μαζί μας


Αυτό το άρθρο το δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο Gals n' Guys!


Καλή εβδομάδα!

32 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια Κατερίνα και σ' ευχαριστούμε για τις συμβουλές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατερινακι πολλα ευγε!!!!! και τελειες οι συμβουλες! αντε κ με εκπομπη στην τηλεοραση!!!

    εχω ενα τροπο αν ειναι βραδυ...λιγο απο το αρωμα μου πανω στην λαμπα. μολις αναψει, με τη ζεστη αναδυει το αρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα εσύ το παράκανες!! Χαίρομαι που σου άρεσαν οι συμβουλές και τέλεια η ιδέα με το άρωμα στη λάμπα! Θα το δοκιμάσω σίγουρα!!

      Διαγραφή
    2. Κατεριν αμου μπραβο σου , να μας πεις τι θα γραφεις και πως θα καταλαβαινουμε τα αρθρα σου, φιλια!!

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ πολύ Μαίρη!! Στα άρθρα μου θα βλέπετε στο κάτω μέρος το όνομα μου αλλά θα σας ενημερώνω και από το blog!!

      Διαγραφή
  3. Μπράβο, θα έχουμε λοιπόν να διαβάζουμε κι άλλα πραγματάκια! όσο για τις μυρωδιές...την άνοιξη παλεύω με μια απαίσια μυρωδιά απο κάτι σωληνώσεις και ψάχνω εξειδικευμένη λύση! Τα υπόλοιπα τα δοκίμασα σχεδόν όλα! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ελεάννα! Σωληνώσεις ε? Μήπως να δοκιμάσεις να ρίξεις σόδα με ζεστό νερό μπας και γίνει τίποτα?

      Διαγραφή
  4. Επειδή είμαι πρακτικός άνθρωπος, όταν έχω έντονη μυρωδιά (από κάποιο φαγητό συνήθως) προτιμώ να ψήνω ένα γλυκό μετά, οπότε έχω 2 σε 1. Ή αν βιάζομαι πολύ βάζω λίγες φλούδες πορτοκαλιού για λίγη ώρα στο φούρνο. Για τυχόν μυρωδιές στο ψυγείο ένα πιατάκι του καφέ με λίγη σόδα σκόνη είναι σωτήριο!
    Καλή αρχή στο νέο σου στέκι Κατερίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραία ιδέα με τις φλούδες πορτοκαλιού!! Ευχαριστώ πολύ Δήμητρα!!

      Διαγραφή
  5. Συμφωνώ απόλυτα με την μυρωδιά του σπιτιού!!!!
    καλώς σε βρήκα!!
    από το λινκ πάρτυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισες στην παρέα Ευαγγελία! Πιστεύω να σου φανούν χρήσιμες οι συμβουλές!

      Διαγραφή
  6. καλησπέρα! ερχομαι από το link party του craftaholic. καλώς σε βρήκα! πολύ ενδιαφερουσες και χρήσιμες οι συμβουλές σου! συμφωνώ πως η μυρωδιά είναι το πρωτο πράγμα που παρατηρεις σε ένα χώρο και σου αφήνει και την αντίστοιχη εντύπωση. Τώρα που είναι και η εποχή της πασχαλιάς, μια καλη ιδέα είναι να έχουμε ένα μπουκέτο σε βάζο στο χωλ έτσι ώστε μόλις μπαινουμε στο σπίτι να μας υποδέχεται η γλυκιά μυρωδιά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισες! Λατρεύω την πασχαλιά και μου άρεσε πολύ η ιδέα σου!! Επιπλέον δίνει και ένα τέλειο χρώμα στο χώρο οπότε μπορεί να θεωρηθεί και διακοσμητικό στοιχείο!!

      Διαγραφή
  7. Απορώ πως δεν σε είχα ανακαλύψει...πολύ χρησιμη ανάρτηση, εγώ συνήθως βάζω λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου στις λαμπες των πορτατιφ, αν ειναι μερα απλα αεριζω το σπιτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσόρισες Μάχη!! Τελικά η ιδέα με το άρωμα στη λάμπα βλέπω είναι πολύ δημοφιλής και χαίρομαι που την έμαθα και εγώ!! Ήδη ξεκίνησα να το εφαρμόζω!!

      Διαγραφή
  8. Χρήσιμες οι συμβουλές σου και πολύ σημαντικό ο αέραςτου σπιτιού να είναι καθαρόςκαι φρέσκος Κωνσταντίνα μου,πάρε ένα πορτοκάλι και τρύπησε το με γαρίφαλα. Κρέμασε το με μια κορδέλα στο χώρο ή φτιάξε μια ωραία σύνθεση με τρία – τέσσερα πορτοκάλια σε ένα μπολ,το σπίτι θα μυρίζει ένα λεπτό άρωμα πορτοκαλιού...φιλάκια και την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο συνδυασμό πορτοκάλι-γαρίφαλο κάνει θαύματα!! Το είχα κάνει για το στολισμό του πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού μας και μοσχοβόλαγε όλο το σπίτι!! Πολύ καλή η προσθήκη σου Μαρία!

      Διαγραφή
  9. Κατ αρχάς συγχαρητήρια κι από εμένα! Μεγάααααααααλο θέμα οι μυρωδιές στο σπίτι κι εγώ μπορώ να πω πως είμαι "υστερική" με αυτό. Κι ένας λόγος παραπάνω γιατί στο σπίτι μας μένουμε 6 άτομα από τα οποία τα 4 καπνίζουν! Φανταστείτε ότι και τον χειμώνα κοιμόμαστε με μισάνοιχτα παράθυρα, οι κουρτίνες πλένονται κάθε 2 μήνες και οι καναπέδες και ότι άλλο έπιπλο έχει ύφασμα στο σπίτι κάθε 6 μήνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Χριστίνα!! Σε καταλαβαίνω απόλυτα για τον καπνό του τσιγάρου! Εμείς είμαστε 2 στους 2 αλλά το σπίτι μας έχει (ευτυχώς) σε άλλο επίπεδο το σαλόνι και σε άλλο τις κρεβατοκάμαρες οπότε κάτι γλιτώνουμε!

      Διαγραφή
  10. Αχ, ζόρικο το θέμα αυτό. Εμένα το σπίτι μου όποτε μαγειρεύει ο καλός μου βρωμάει κρεμμυδίλα για ώρες.. Του αρέσει το κρεμμύδι και μας ταράζει, το τσιγαρίζει, το σβήνει... Άστα!
    Οπότε παίρνω μετά τη σκούπα μου, ρίχνω λίγη βανίλια σε σκόνη εκεί που βγαίνει ο αέρας και σκουπίζω... Μοσχοβολάει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μμμμ δεν σου κρύβω Αθηνά μου ότι μου αρέσουν αυτές οι μυρωδιές ειδικά αν τα σβήνει και με κρασάκι χιχιχι! Βέβαια αν κρατάει ώρες είναι θέμα αλλά εσύ έχεις ήδη το κόλπο!!

      Διαγραφή
  11. Ευχαριστώ πολύ Βάσω μου!! Πραγματικά η μυρωδιά κάνει τη διαφορά και πολλές φορές δεν δίνουμε την πρέπουσα σημασία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συγχαρητήρια κι από εμένα Κατερινακι μου πάω να σχολιάσω και εκεί!! Τώρα με τις μυρωδιές, ευτυχώς δεν καπνίζουμε, αερίζουμε συχνά το σπίτι και έχουμε πολλά λουλούδια στο κήπο. Αν αγριέψουν πολύ τα πράγματα ανάβουμε κανένα αιθεριο ελαιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ Λίλια για το σχόλιο σου! Τι καλά με τα λουλούδια στον κήπο! Ανοίγεις τα παράθυρα και ευωδιάζει όλο το σπίτι! Είσαι από τις τυχερές!!

      Διαγραφή
  13. Συγχαρητήρια Κατερινάκι!!! Εμείς καταπολεμούμε τις μυρωδιές με αιθέριο έλαιο λεβάντας, που το αραιώνουμε με νερό και ψεκάζουμε το χώρο. Κάποιες από τις συμβουλές σου δεν τις ξέραμε και σίγουρα θα τις δοκιμάσουμε! Ευχαριστούμε, πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααα πολύ μου αρέσει η ιδέα σας με τη λεβάντα! Ευχαριστώ πολύ κορίτσια!

      Διαγραφή
  14. Μπράβο Κατερίνα! Και εις ανώτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν μαγειρεύεις και χρησιμοποιείς λεμόνι κρατάς τις φλούδες τις ξεπλενεις απ έξω, ξεπλενεις εξωτερικα κ πορτοκάλια κ μανταρίνια και αφού τα φας και κρατήσεις τις φλούδες τα βαζεις σε ενα κατσαρολάκι με νερό, γαρύφαλλο η και κανέλλα τα βραζεις και εκτός απο υπέροχη μυρωδιά εχεις και ενα ρόφημα πολυ υγιεινό ....:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρα πολύ χρήσιμη η συμβουλή σου Λουίζα! Αρωματίζεις με φυσικό τρόπο και έχεις ένα υπέροχο αποτέλεσμα! Θα το εφαρμόσω οπωσδήποτε!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...